Uloguj se Registracija
Da li su žene zaista slabiji pol?

Da li su žene zaista slabiji pol?

22/03/2020

Iako žene danas imaju ista prava kao muškarci i dalje vlada predrasuda da su žene slabiji pol. Kroz ovaj tekst shvatićete da ta konstatacija i nije sasvim tačna.

Što se tiče fizičkih karakteristika žene su prirodno predodređene za rađanje dece zbog toga:

– imaju šire kukove i jače noge  za razliku od muškaraca

– imaju veći prag bola u odnosu na muškarce kako bi lakše podnele porođaj

Žene čak imaju šire vidno polje i mnogo razvijeniju intuiciju.

Baš zbog toga što se predpostavlja da su žene nežniji pol uvek mogu iskoristiti faktor iznenađenja kao jedno od oružija za samoodbranu. Na primer, hodaš ulicom i čuješ korake iza sebe. Ukoliko se okreneš i upotrebiš svoj glas kao oružije tako što vikneš – ŠTA HOĆEŠ?!  Ako je osoba imala nameru da vam zgrabi torbicu prekinućete je u toj nameri i iskoristiti faktor iznenađenja.

 

Prevencija konfliktnih situacija

Kao što sam napomenula žene imaju razvijeniju intuiciju i mogu da predoste da nešto nije u redu.

Bilo da je reč o konkretnoj osobi ili mestu, dešava se  da, na iznenađenje društva u kojem se nalaziš, jednostavno napustiš prostoriju jer ti ne prija atmosfera. Ne znaš zašto ali jednostavno je tako. Isto važi i za ljude. Ne prija  ti neka osoba a nije ništa loše rekla niti učinila.

Koristi moć zapažanja i budi svesna svog okruženja. Nebitno da li je to u sred bela dana ili si u mračnoj ulici. Uvek možeš da opažaš stvari i ljude i time predvidiš dalji razvoj događaja. Što znači ako držiš slušalice u ušima dok bezbrižno hodaš ulicom nećeš čuti da te neko prati, ili vrata automobila koja sa otvaraju iza tvojih leđa. Nije bitno da li je dan ili noć.

 

Kako da se odbraniš od hvata za ruku?

Dok muškarci imaju jači rameni pojas i ruke, žene su jače u nogama.

Dovoljno je da napadača jako šutneš u koleno, ako te je uhvatio za ruku, i već neće moći ni da hoda normalno a kamoli da potrči. Na taj način stvaraš sebi priliku da pobegneš.

Sigurno ti se dešavalo da se bar slučajno udariš u cevanicu i nije nimalo prijatno. Kolena su još osetljivija i oporavak duže traje.

Cilj ovakvog načina samoodbrane je da se najmanje jednim efikasnim udarcem zaštitiš i skloniš od napadača.

klikni ovde

Napisao i uredio Max

kunoichi samoodbrana žene Blog

Leave a ReplyNadamo se da Vam se svideo ovaj članak o veštini ninjutsu, da ste saznali nešto novo i zanimljivo. Možete potražiti još neku interesantnu zanimljivost o ovoj veštini u našoj blog sekciji. ili pročitati sve o trenutnim dešavanjima u klubu.

Ukoliko želite da ostanete u toku sa budućim dešavanjima našeg kluba, zapratite nas na YouTube kanalu kluba. Takođe nas možete pronaći na Twitter-u kao i na Facebook-u.


© 2021 All rights reserved
Translate »