Uloguj se Registracija
O Nama

Ninđucu klub “Buđin”, Beograd počeo je sa radom 10.05.1996 god. i okuplja najperspektivnije ninđe u Srbiji. Klub vodi Shihan Vasić Milan 10. dan i tim instruktora Shidoshi ranga sa preko 20 godina iskustva. Klub je član Buđinkan Dođo-a, svetske ninđucu organizacije pod vođstvom Masaaki Hatsumi-a, velikog majstora ninđucua (Soke) i naslednika 9 ninđucu škola. Takođe, naš klub je član i “Shadow Warrior Ninjutsu Society” elitne ninđucu organizacije unutar Buđinkan dođoa, pod vođstvom Daishihan Brin Morgan-a 15. dan.

Ninđucu klub “Buđin” je organizovao brojne seminare na temu taktike, preživljavanja u prirodi, orjentacije, telohraniteljskih veština, borbe u vodi, urbane borbe (posebni uslovi), kao i tehničke seminare tj. obuku u tehnikama 9 ninđucu stilova.

Na redovnim treninzima najčešće se rade tehnike Koto ryu-a, Gyokko ryu-a, Kukishinden ryu-a, Takagi Yoshin ryu-a, kao i aktuelna godišnja tema treninga. Od oružja, na redovnim treninzima se koristi Hanbo (kratki štap), Tanto (nož), Manarikikusari (konopac), pištolj, Shuriken i Shaken (projektilna oružja), Jutte (specijalno oružje – japanska policijska palica), Bo (dugi stap), Katana (japanska sablja), Kyoketsu Shoge (specijalno oružje – kombinacija noža, srpa, dugog konopca i tega). Takođe koristi se i Shoto, Ninja-to, Wakizashi, Kusarifundo, Yari, Naginata i ostala ratnička oružja. Na seminarima se radi sa oružjima koja ne mogu (ili ne želimo) da se koriste u sali kao npr. luk i strela, vatreno oružje, i sl.

Soke Massaki Hastsumi
Masaaki Hatsumi na dodeli titule nacionalnog blaga Japana
Brin Morgan
Brinley Morgan, Daishihan

© 2023 All rights reserved
Translate »